به گزارش مشرق، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، امروز (سهشنبه)، در حاشیه نشست مجمع اقتصادی «داووس» به حمله موشکی سپاه به مقر موساد در اربیل واکنش نشان داد.
منابع عراقی در واپسین ساعات شامگاه دوشنبه از شنیده شدن صدای شدید چند انفجار در اربیل به دنبال یک حمله موشکی سنگین خبر دادند. لحظاتی بعد از این حمله، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای مسئولیت این عملیات را برعهده گرفت و اعلام کرد مقرهای جاسوسی ضدایرانی را با موشکهای بالستیک منهدم کرده است.
وزیر خارجه قطر با شرکت در برنامهای در حاشیه نشست مجمع اقتصادی داووس در پاسخ به سؤال مجری درباره این حمله، رویدادهای منطقه را با یکدیگر مرتبط دانست و گفت: «نمیتوان رویدادهای منطقه را از یکدیگر جدا کرد».
آل ثانی در ادامه به روابط ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اشاره کرد و افزود: «ایران و کشورهای عضو شورای همکاری، همسایه هستند و همگرایی میان ما یک ضرورت است، نه یک گزینه. اگر ایران و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] گردهمایی اقتصادی داشته باشند، این مسئله بر امنیت منطقه نیز اثرگذار خواهد بود».
او همچنین درباره تنشزایی درباره غزه و توسعه دامنه جنگ هشدار داد و بیان کرد که دوحه نگران تشدید تنشها در دریای سرخ است.
دریای سرخ در پی اعلام حمایت کامل یمنیها از مردم فلسطین به صحنه نبرد آمریکا و نیروهای مسلح یمن بدل شده است. ارتش یمن در حمایت از مردم فلسطین به هیچ کشتی اسرائیلی اجازه عبور از دریای سرخ و تنگه بابالمندب و رفتن به فلسطین اشغالی را نمیدهد.
آمریکا در حمایت از اسرائیل اخیرا طی حملاتی مناطقی را در یمن مورد حمله قرار داد که ارتش یمن در پاسخ به این حملات، یک کشتی آمریکایی را هدف قرار داد.
محمد بن عبدالرحمن آلثانی در این باره گفت: «راهکار نظامی تنشها در دریای سرخ را حل نخواهد کرد. واکنش جهان به جنگ غزه برای مردم منطقه ناامیدکننده بوده است. این اولین بار است که میبینیم مسئله آتشبس در غزه به یک مسئله جنجالی تبدیل میشود. نمیتوان دید که برخی کشورها برای بازسازی غزه پول تزریق کنند و مسئله اساسی که راهکار دودولتی باشد، حل نشده باشد».
وزیر خارجه قطر ادامه داد: «آنچه در تاریخ هفتم اکتبر (آغاز عملیات طوفان الاقصی) رخ داد، از اهمیت حل مسئله کلیدی یا همان راهکار دودولتی حکایت دارد. اگر بخواهیم وضعیت دریای سرخ را حل کنیم، باید مشکل غزه حل شود. البته وضعیت کرانه باختری نیز بهتر از غزه نیست و کشتارهایی که در آنجا رخ میدهد، با واکنش جهانی همراه نیست».
او در پایان گفت: «همه میدانند که راهحل همان راهکار دودولتی و تشکیل کشور فلسطین بر پایه مرزهای ۱۹۶۷ است. اسرائیل بر هر چیزی در کرانه باختری سیطره دارد و تشکیلات خودگردان حکومت نمیکند. این مردم فلسطین هستند که در خصوص مشارکت دادن حماس در حل اختلافاتشان صاحب اختیار هستند، نه ما. مهم این است که ایده راهکار دودولتی احیا شود و آمریکا نقش محوری مهمی در آن داشته باشد».